Wakker, helder en energiek


“Wakker, helder en energiek uit bed komen was een gevolg die ik niet had aan zien komen”.

Juli 2021 startte ik met mijn marathon trainingen. Deze keer wilde ik het goed aanpakken. Dus consequent 3x per week trainen, goed eten, goed slapen en op tijd rust houden. Als diëtist zou voeding het probleem niet zijn, slapen gaat altijd goed en rust houden heb ik mijzelf geleerd sinds mijn burn out. Dus ready for action, prioriteiten stellen en gaan!

Ochtendmensen? Ik hoor er niet bij.
Enkele maanden later startte ik naast mijn baan in loondienst een opleiding tot Personal Trainer en begon mijn onderneming te lopen. De trainingen moesten dus goed gepland worden. En regelmatig betekende dat een training in de ochtend voor het werk. Ik ben alles behalve een ochtendmens, dus met moeite lukte dit ongeveer 1x per week. Vreselijk vond ik het. Ik voelde mij sloom, zwak, wazig en vermoeid.

Of toch wel een ochtendmens?
Met mijn kennis van voeding, leefstijlverandering en eetgedrag heb ik regelmatig alles onder de loep genomen. Maar mijn ochtenden werden er niet beter op. Langer slapen, korter slapen, avondroutines, meer eten, minder eten, anders eten, Intermitted Fasten, allerlei podcasts luisteren. Alles kwam voorbij, maar een ochtendmens werd ik niet. 

Vitblend to the rescue!
Het klinkt nu echt als de grootste verkooptruc ooit maar je zal mij op mijn bruine ogen moeten geloven. Ik startte met Vitblend en enkele dagen later voelde ik mij helder en sterker in mijn lichaam. In plaats van dat ik nog een half uur lag te snoezen, kon ik na de wekker op staan. 

De pure aanvulling van Vitblend was perfect getimed. De laatste weken marathon training vond ik mentaal erg pittig. En door betere ochtenden kon ik nog even doorzetten!

Mijn marathon finishte ik met één grote glimlach op mijn gezicht. De hele weg was genieten. Dat is wat consequente focus en evaluatie op het doel mij heeft gebracht.”

Ik gebruik Vitblend in mijn havermout of cappuccino. En voor het slapen gaan neem ik het snel en gemakkelijk in met water. Neutraal van smaak én valt niet zwaar op de maag. 


Ochtendmens worden?
Er bestaat geen quick fix. Je zal echt op onderzoek uit moeten naar wat voor jouw werkt. Mijn advies aan jou is dan ook om op onderzoek uit te gaan. Wat werkt voor jou? 

  1. 1.Creëer een eetpatroon dat past bij jouw leven. Intermitted fasting, de hele
    dag door kleine beetjes of 3 grotere maaltijden per dag. Kies wat voor jou werkt.  


2. Neem voldoende nachtrust. Dit ligt gemiddeld tussen de 7-8uur per nacht.


3. Plan trainingsmomenten in je agenda. En vergeet niet aandacht te besteden aan rust en ontspanning. Geef dit ook een plek in je agenda.

4. Neem een coach die met jou samen mee kijkt om alle vlakken van jouw leefstijl te optimaliseren. Zodat jij uit het leven kan halen wat jij wil.

Succes!

Dit bericht is gepost in blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *